DE STREEK & OMGEVING

 

Corbès/Anduze ligt aan de oostelijke kant van de Gard, vlak aan het natuurpark van de Cevennes. De Gard heeft vele facetten: cultuur en natuur in de meest brede zin van het woord.

 

De Romeinse stad Nîmes, de Pont du Gard, Uzès, Montpellier en Aigues-Mortes liggen vlakbij. Zowel Avignon als Arles liggen aan de grens van de Gard en de Provence.

 

Aan de noordkant ligt de Ardèche (op ongeveer 80 km), aan de westkant liggen we aan de voet van de Cevennes en in het zuiden de Camargue/Middellandse Zee (80 km).

 

La Papeterie ligt aan de oever van de Gardon in Corbès. Corbès, op 3 km van Anduze, het ‘zonnedorp’ van de Cevennes. 

Lees meer over de streek, de omgeving, de lokale marktjes en activiteiten op onze Facebookpagina: La Papeterie de Corbès

Corbes is de ideale uitvalsbasis in Zuid-Frankrijk.

Voor ieder die van rust, natuur, cultuur en gastronomie wil genieten!

Henk Verhaest, eigenaar

De Pont du Gard is een Romeins aquaduct dat later is uitgebreid tot brug. Het bouwwerk ligt iets ten zuiden van het plaatsje Vers-Pont-du-Gard in Frankrijk, niet ver van Nîmes en Uzès, en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Nîmes is een stad in de regio Languedoc-Roussillon en de prefectuur van het departement Gard. De stad heeft 144.940 inwoners. Al in de Romeinse tijd was Nîmes een belangrijke stad, vele ruïnes en andere overblijfselen herinneren daar nog aan.

Montpellier is een Zuid-Franse stad, prefectuur van het departement Hérault en van de vroegere regio Languedoc-Roussillon. De stad ligt in een stedelijk gebied met 540.000 inwoners in 2009, daarvan is Montpellier de belangrijkste stad.

Copyright CORBES 2020 @ All Rights Reserved

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren